Întrebări

Aici puteți să ne adresați orice întrebare de astronomie. Vom încerca să răspundem la toate întrebările dumneavoastră într-un timp rezonabil, determinat de numărul de întrebări existente, complexitatea lor și timpul disponibil al autorilor. Nu vom răspunde însă la întrebări care nu se încadrează în tematica website-ului și asta deoarece nu dorim să speculăm pe teme unde experiența nu ne ajută să oferim o informație corectă.

Așteptăm întrebările dumneavoastră mai jos. Puteți întreba atât lucruri simple, cât și complexe. Nu vom alege întrebările în funcție de complexitatea lor, ci vom încerca să oferim informații oricui este interesat de astronomie, la orice nivel. Răspunsurile mai detaliate vor fi postate și în categoriile aferente subiectului atins. Dacă preferați email-ul, puteți, de asemenea, să ne trimiteți întrebări și pe adresa de email a astroclubului: astroclubul.brasov@gmail.com. Răspunsurile vor fi postate tot aici.

Scopul principal al acestei pagini este de a explica fenomene și teorii din astronomie pe înțelesul tuturor. De acceea aș dori să subliniez faptul că, în situația în care răspusurile noastre nu sunt suficient de detaliate sau clar explicate, sau dacă conțin noțiuni insuficient explicate, vă încurajăm să comentați fără reținere răspunsurile noastre și să ne solicitați mai multe detalii sau explicații în punctele în care nu am reușit să fim suficient de clari. Este, de altfel, foarte posibil ca în unele cazuri să omitem neintenționat să explicăm sau să detaliem unele noțiuni care pentru noi sunt uzuale.